Vad är SSL Certifikat och Varför är det viktig för din hemsida?

Har du inte ett SSL certifikat idag? Då är risken stor att Google kommer att flagga din hemsida!

Vi vänder oss till Internet för det mesta! Allt från att sälja till att köpa, och om det inte är det, så är det oavsett en introduktion till internetvärlden. Och med denna dominerande trend har säkerhet på nätet blivit en nödvändighet.

Google älskar utan tvekan sina användare och därför gör de allt för att se till att vi kan känna oss så säkra som möjligt i denna miljö på nätet. Detta gör sig än mer tydligt när de, i deras senaste uttalande, gick ut med att Google kommer flagga den ”okrypterade” delen av internet under slutet av 2017.

Google kommer att flagga 2/3 av nätet som ”osäkert”.

Detta innebär att om inte din hemsida har ett SSL certifikat, kommer sidan att visas som ”ej säker” i adressfältet på webbläsaren.

Varför SSL är viktigt för alla hemsidor i 2018

SSL-certifikat är fördelaktigt på flera sätt. Först av allt, det reducerar risken att du blir hackad eller att kunders data kompromissas. Om du inte är ägare av en nätbutik och bara shoppar, ökar din säkerhet när du surfar runt på sidor som har SSL-certifkat.

Google rekommenderar att webbplatser är SSL-certifierade idag, och det kan förbättra din sökmotoroptimering (SEO). Vad som också är viktigt att veta är att Google tar detta på största allvar och kommer att flagga de sidor som inte har ett SSL-certifikat på deras sida från och med 1: a Juni.

Dessutom kommer ett SSL på din sida sannolikt att öka din försäljning då besökare/kunder är mer benägna att handla från din trygga och säkra hemsida.

Medan utgivare av certifikat tar hand om PCI-DSS kreditkortsuppgifter oavsett ditt SSL-status, kommer de som är integrerade känna av en ännu bättre upplevelse när en webbplats är certifierad.

Vad är SSL Certifikat?

SSL står för Secure Socket Layer och det är ett protokoll som ligger på toppen av det normala ”frameworket” på nätet. Det är en del av ett större säkerhetsprotokoll som kallas TLS (Transport Layer Security).

Med SSL är all kommunikation mellan datorn och servern säkert krypterad, så att tredje part inte kan avlyssna informationen.

Snarare än att bara skicka data till en webbplats server, kräver SSL-protokollet att klient och server engagerar sig i ett flerstegs ”handslag” som verifierar identiteten på varje part, och genererar komplexa krypteringsnycklar som användas för att förvränga data.

vad är ssl certifikat

Du kan se om en webbplats har SSL certifiering på ett antal olika sätt: HTTP-URL ändras till exempel till HTTPS; ett litet hänglås eller tummen-upp visas ikonen i adressfältet, och adressfältet själv blir grön under säkra sessioner.

När du befinner dig på en SSL-säkrad webbplats, din information är mycket säkrare, om hackare kunde få tag på det, är din data skulle bara se ut som ett virrvarr av nonsens symboler.

Det är lätt att se vad är ssl certifikat, och varför ett ssl-certifikat är användbart för de som driver en hemsida och de som besöken en. Det gör att din data faktiskt går till rätt plats, och krypterar den med hjälp av en säker slumpmässig metod som inte kan hackas via konventionella metoder. SSL kommer att underrätta för båda parterna, om någon del av processen äventyras.

Det är inte förvånande att SSL nu är standard för säkert utbyte av data, och används överallt från Paypal till Facebook. Därför ska du som surfar runt på nätet och är besökare på olika sidor ta SSL på största allvar och ha det som en regel att prioritera de sidorna som har certifikat och på så vis är säkra nog att besöka och eller köpa ifrån.

Varför och hur skaffar du ett SSL-Certifikat?

När du har frågan besvarad om ”vad är ssl certifikat”, kan du eller en webbplats köpa ett SSL-certifikat via ett webbhotell.

Det är orealistiskt att förvänta sig att varje webbläsare kommer att gå igenom alla steg för att verifiera din identitet innan du gör en transaktion; det skulle sega ner hela internet och göra det oanvändbart.

Så, dina alternativ är att höra med ditt webbhotell om de kan ordna en SSL-certifiering åt dig.

Eller så kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig igenom hela processen och ser till att du får ett certifikat helt utan problem och slipper stressen med olika termer och om allt blivit rätt.